Beeldende therapie

De beeldende bevinding - vaktherapie - Eindhoven - Beeldende therapie - Creatieve therapie, therapie, emoties, moeilijk, hulp, helpen, Sabrina, Sabrina Klein

Beeldende therapie, een ervaringsgerichte therapie.

Dat wil zeggen dat je zorgt voor persoonlijke groei, door middel van ‘doen’ en ‘ervaren’. Er wordt gekeken naar waar jouw krachten liggen en vanuit deze krachten werken we aan jouw persoonlijke doel. Door middel van de beeldende opdrachten worden gedragingen, gedachten en gevoelens inzichtelijk gemaakt. Onbewuste en bewuste processen komen naar boven en worden hierdoor helder en bespreekbaar. Naast het ‘doen en ervaren’ is het geven van betekenis aan de ervaringen ook van belang. Er wordt dus naast het ‘doen’ ook veel gepraat.


Voor wie?

Voor mensen met psychische of psychosociale problemen, of voor mensen die last hebben van sociaal-emotionele problemen. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden aan:

– het aangeven van grenzen;
– omgaan met een grote verandering in je leven;
– emoties uiten en vormgeven;
– vergroten van je zelfbeeld en zelfvertrouwen;
– acceptatie;
– sociale vaardigheden;
– verminderen van stress en/of angst.

Beeldende therapie valt onder de overkoepelende naam ‘creatieve therapie of vaktherapie’. Dit zijn verschillende namen, maar de behandelvorm is hierin hetzelfde.